216 8090788

Δευτέρα εώς Παρασκευή: 9:00-19:00

Επιθέματα κατακλίσεων

Επιθέματα Κατακλίσεων

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΙΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑΚΛΙΣΗΣ
Tα επιθέματα χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες:
- Τα αυτοκόλλητα επιθέματα για επιφανειακές, χωρίς βάθος κατακλίσεις και λίγο εξιδρωματικές, τύπου Duoderm, Duoderm Extra Thin, Border κτλ και τα
- μη αυτοκόλλητα επιθέματα για βαθειές, «σκαμμένες» κατακλίσεις, πολύ εξιδρωματικές, συνήθως σε μορφή γάζας, τύπου Kaltostat και Aquacel.
Τελευταία έχουν κυκλοφορήσει και επιθέματα που είναι ο συνδυασμός των δυο ανωτέρω κατηγόριων (αυτοκόλλητο + γάζα, τύπου Combiderm).
Όταν η κατάκλιση είναι επιφανειακή, χωρίς βάθος ή ακομα και για πρόληψη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αυτοκόλλητο επίθεμα Duoderm ή το Duoderm Extra Thin.
Αν είναι και λίγο εως πολύ εξιδρωματική μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Combidem (αυτοκόλλητο + γάζα).
Αν έχουμε να κάνουμε με βαθιά, εξιδρωματική κατάκλιση εφαρμόζουμε το επίθεμα σε μορφή γάζας μέσα στη πληγή της κατάκλισης χρησιμοποιούμε όσες γάζες χρειάζεται ή κάποιο κορδόνι (π.χ. την εξαιρετική, άκρως απορροφητική, μοναδική γάζα-επίθεμα Aquacel ή το Kaltostat) και σκεπάζουμε από πάνω με το Combiderm, έτσι ώστε ο ασθενής να μπορεί να εξασκεί την καθημερινή του υγιεινή (πλύσιμο) χωρίς να βρέχεται η γάζα Aquacel στο εσωτερικό.
Σ' αυτήν την περίπτωση, το Aquacel ή το Kaltostat ονομάζεται «πρωτεύον επίθεμα» και το Combiderm «δευτερεύον επίθεμα».
To Combiderm προτιμάται λόγω της μεγάλης απορροφητικότητας του.
Σε περίπτωση που το τραύμα δεν ειναι εξιδρωματικό, σαν δευτερεύον επίθεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και το Duoderm ή το Duoderm Extra Thin.

 

Έκπτωση 19%
3.54 2.87 (3.24 συμπ. ΦΠΑ)
Έκπτωση 13%
7.07 6.15 (6.95 συμπ. ΦΠΑ)
Έκπτωση 13%
7.07 6.15 (6.95 συμπ. ΦΠΑ)
Έκπτωση 13%
8.14 7.07 (7.99 συμπ. ΦΠΑ)
Έκπτωση 13%
8.14 7.07 (7.99 συμπ. ΦΠΑ)